Schrijnwerk: verschillende houtsoorten

Voor je binnen- en buitenschrijnwerk in massief hout heb je de keuze uit verschillende houtsoorten.

Buitenschrijnwerk

In buitenschrijnwerk (houten ramen, houten deuren, houten poorten) gebruiken we tal van houtsoorten. Elk met zijn specifieke kwaliteiten en eigenschappen. Traditioneel verwerkt de Belgische markt veel tropisch hardhout. Maar alsmaar meer vinden innovatieve processen de toegang tot de markt om van hout met een lagere duurzaamheidsklasse een degelijk eindproduct te maken.

Meranti

Buitenschrijnwerk dat afgelakt wordt in een dekkende kleur (RAL, NCS, flamant,…), maken we bij Schrijnwerkerij Ronny Wens veelal uit Meranti-hout. En wel voor Meranti Nemesu (dark red). Dit is Meranti met de hoogste volumieke massa. Zo zijn we zeker van een goede kwaliteit voor ons product.

Een ander pluspunt van Meranti is dat deze houtsoort zich uitstekend laat aflakken. Met een jarenlange bescherming als gevolg.

Eik, Afromosia en Afzelia

Andere houtsoorten voor buitenschrijnwerk zijn eik, Afromosia en Afzelia. Deze twee laatste zijn tropische hardhoutsoorten met de hoogste duurzaamheidsklasse. Deze houtsoorten zijn daarom ideaal voor een transparante afwerking. Zo blijf je de prachtige houtstructuur mooi zien.

Binnenschrijnwerk

Voor je houten trap werken we met beuk, eik, rubberwood en wengé. Binnendeuren worden meestal niet gemaakt in massief hout.

Meer weten over de verschillende houtsoorten voor je woonproject?

Maak een afspraak in onze showroom. We leggen het je graag uit. Om zo de juiste houtkeuze te maken voor je woondroom.

ronny wens logo

Veldenstraat 5b
2470 Retie

Tel.: + 32 14 37 05 52
info@ronnywens.be

Welkom in onze showroom op afspraak

En ontdek de verschillende houtsoorten en mogelijkheden voor je massief binnen- en buitenschrijnwerk.

TIP: Reserveer je afspraak. Om je goed te informeren, maken we graag tijd voor jou.