Houten ramen een natuurlijke warmte

Hout biedt als geen andere materiaal een natuurlijke warmte. Door zijn specificaties is hout van nature vocht en warmte regulerend en zowel thermisch als akoestisch zeer goed isolerend.

Doordat hout zich zeer goed laat bewerken, en ons uitgebreid assortiment aan frezen kunnen we voor elke klant een raam maken afgestemd op zijn wensen. Zo plaatsen we in moderne woningen strakke ramen of ramen in blokkader. In de meer traditionele stijlen, hebben we mogelijkheden te over om het raam zo aan te passen zodat het perfect past in uw stijl.

Ook in profiel diktes hebben we een erg breed gamma, zo hebben we de traditionele 58 en 68mm profielen. Deze lenen zich uitermate in combinatie met dubbele beglazing. Wilt u echter super isolerend glas (3-dubbele beglazing) kunnen we over schakelen naar ons laag-energie 78mm en passief 90mm profiel.

Deze profieldiktes hebben ook hun houtsoorten. Deze worden telkens zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Voor onze ramen maken we veel gebruik van Meranti Nemesu, Gelamelleerde Sipo-Sapeli, Afrormosia, Afzelia, eik. Maar ook andere houtsoorten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Onze houten ramen worden steeds opgemeten op de werf en volledig op maat gemaakt. Door sterk te investeren in ons machine park, kunnen wij de ramen maken met de meest moderne machines. Waardoor ook de kwaliteit ongeëvenaard is.

Recent investeerden we nog in de uitbreiding van onze lak-installatie, waar we gaan drogen met Infrarood in een ruimte die permanent op het juiste vochtigheidsgehalte en temperatuur gehouden wordt. Dit om onze lak een nog hogere kwaliteit te geven, waardoor uw raam nog langer beschermd is.

 

Foto's van onze realisaties: