Speciaal in houten ‘speciallekes’

Heb jij een ietwat ongewoner project in houten buiten- of binnenschrijnwerk? Super. Want ook die uitdaging gaan we bij Schrijnwerkerij Ronny Wens met veel goesting aan.

Jawel, door onze jarenlange ervaring en ons innovatief machinepark brengen we ook houten ‘speciallekes’ tot een goed einde.

Maatwerk in hout

Op deze pagina krijg jij inkijk in 3 projecten met een meer gedurfde en specialere insteek. Zowel renovatie als nieuwbouw. Kijk jij mee?👇

Binnen en buiten vloeien in elkaar over

Tof aan de renovatie van deze woning is dat het nieuwe buitenschrijnwerk mooi integreert in de bestaande woning, met respect voor de retrostijl.

Zie je het strakke blokraam achter de oranje zeteltjes? Dat schuift volledig open buiten de gevel. En zorgt voor een heel ruimtelijk en open gevoel.

En dat doet ook de pergola. De ‘open’ houten overkapping wakkert de zin om meer buiten te leven aan. Binnen en buiten vloeien als het ware in elkaar over.

Ook maakten we de houten achter- en voordeur, de garagepoorten en de gevelbekleding aan de doorkijkgaten aan de zijkant van het huis.

Alle buitenhout is in afzelia, een tropische hardhoutsoort met de hoogste duurzaamheidsklasse. Eigen aan deze houtsoort is dat je de structuur goed blijft zien, ook al is die in dit project bewerkt met een zwarte olie.

Combi van strak en landelijk

Klassieker aan de buitenkant en strak vanbinnen? Ja, dat kan!

In deze nieuwbouw zie je landelijke materialen mooi combineren met strakkere vormen. De houten trap bijvoorbeeld is in eik rustiek, maar toch in de moderne zetvorm.

Op dezelfde manier contrasteert het rustieke meerlaagse eiken parket met de ingepleisterde invisible schilderdeur. De kleur van het hout binnen is op elkaar afgestemd, met als resultaat dat de houten toetsen in elkaar lijken over te vloeien. Dat zie je bijvoorbeeld op deze foto waarbij de trap ‘doorloopt’ in het parket.

De witte houten schuifdeur zoekt dan weer eenheid met de witte muur.

Boven op het 1ste verdiep kiezen de bewoners voor laminaat. Makkelijk in onderhoud, budgetvriendelijker dan parket. Hier zochten we mee naar de beste kleurkeuze. Om de gang een strak karakter te geven, zie je inverse deuren. Die draaien in de kamers, maar liggen in de gang toch mooi in lijn met de muur zonder insprong.

De voordeur is afrormosiahout. Deze sterke tropische hardhoutsoort staat buiten vol vertrouwen z’n mannetje. Op het vlak van duurzaamheid. Maar ook op het vlak van kleur. De donkerdere kleur contrasteert mooi met de lichte muren.

Bloktrap zonder wangen

Precies omdat deze bloktrap geen wangen heeft, gaan wij ervan blozen. 😊 Toch wel een 'specialleke'. Omdat de trap vrij staat, is het geen evidentie om te bouwen zonder de zijkanten tussen de treden. Geen muur links of recht om tegen te bevestigen.

Daarom hebben we gewerkt met een metalen constructie die bekleed is met eik. Om dan het hout verder af te werken met een beits en vernis.

Mooi detail: de glazen leuning en balustrade zijn hier blind bevestigd, zonder zichtbare drager.

Meer weten over ons maatwerk?

Over wat kan voor jouw project? Speciaal of minder speciaal.

Samen met jou bekijken we graag de mogelijkheden. Jouw houten woondroom realiseren, daar doen we het voor. Onze deur staat open.🚪

ronny wens logo

Veldenstraat 5b
2470 Retie

Tel.: + 32 14 37 05 52
info@ronnywens.be

Welkom in onze showroom op afspraak

En ontdek de verschillende houtsoorten en mogelijkheden voor je massief binnen- en buitenschrijnwerk.

TIP: Reserveer je afspraak. Om je goed te informeren, maken we graag tijd voor jou.