Bespaar op je energierekening met houten ramen en buitendeuren

Droom je van een nieuwbouw of renoveer je een woning? Hout aan de buitenkant is sowieso een goeie keuze. Niet alleen omdat het mooi en duurzaam is. Ook omdat het je helpt om energie te besparen.

Wist je dat zo’n 15% van de warmte binnen verloren gaat via slecht isolerende ramen en deuren? Een punt om voldoende bij stil te staan als je (ver)bouwplannen hebt.

Hout is duurzaam en beschermt tegen ‘buiten’, tegen verschillende weersomstandigheden. Komt erbij dat hout een lage U-waarde (geeft aan in hoeverre het materiaal warmte doorlaat) heeft. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Keersmaekers 01

Juist, hout heeft de best isolerende waarde voor raamkozijnen en deuren.

Van nature uit. Hout is ook sterk. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat houten ramen en buitendeuren niet alleen een mooie, maar ook een goede investering zijn. Kijk jij even mee naar deze voordelen?

  • Hout isoleert goed. En houdt de warmte binnen;
  • Nieuw buitenschrijnwerk beschermt je woning beter tegen inbraak;
  • Je hebt minder last van omgevingsgeluid;
  • Hout heeft een warme uitstraling en past bij elke woningstijl;
  • Hout is makkelijk behandelbaar.

En dit laatste puntje is niet onbelangrijk. Want het spreekt voor zich: iets dat je goed behandelt, gaat langer mee.

Bij Schrijnwerkerij Ronny Wens gaat geen enkel stukje hout onbehandeld buiten. Je massief houten ramen of buitendeur heeft bij plaatsing de juiste behandeling gekregen. De nabehandeling is voor jou.

Onderhoudsbeurt voor een langer leven

Geen zorgen, je krijgt van ons heldere richtlijnen over hoe de onderhoudsbeurt van je houten buitenschrijnwerk aan te pakken. Over welke producten hoe en hoeveel te gebruiken. Want elk houtproject heeft z’n eigen traject. En met de juiste behandeling gaan je houten ramen en buitendeuren jaren mee en behouden ze hun isolerende en goed afsluitende kenmerken.

Weetje: In onze schrijnwerkerij gebruiken we voor houten ramen en buitendeuren hout van 68 mm dik. Helemaal conform de energienormen. Wil je nog dikker? Dat kan zeker!

Extra isolerend

Voor je houten ramen werken we sowieso met dubbele beglazing. ✅ Energiezuinig. Wil je éxtra isoleren? Dan is hoogrendementsglas de oplossing. Tuurlijk adviseren we je graag over wat het beste is voor jouw huis.

💡 Check of je voor je ramen en deuren in aanmerking komt voor de verbouwpremie.

En laat je energierekening niet koud worden.

Advies voor jouw massief houten schrijnwerk?

Zeer welkom in onze showroom in Retie. Of je nu een nieuwbouw- of renovatieproject hebt, we helpen je graag om keuzes te maken. Om jouw houten woondroom naar wens te realiseren. En energie te besparen.

ronny wens logo

Veldenstraat 5b
2470 Retie

Tel.: + 32 14 37 05 52
info@ronnywens.be

Welkom in onze showroom op afspraak

En ontdek de verschillende houtsoorten en mogelijkheden voor je massief binnen- en buitenschrijnwerk.

TIP: Reserveer je afspraak. Om je goed te informeren, maken we graag tijd voor jou.